Zaaldienst / kantinedienst

De zaaldienst is met 3 personen, dit betekent dat er 2 personen achter de tafel zitten en 1 in de kantine. Degene die ingedeeld staat bij de kantine moet ook daar de binnenkomende teams naar de kleedkamers te wijzen. Nadat een team de kleedkamers heeft verlaten moet de kleedkamer gecontroleerd worden door de coach op schade en rommel. De scheidsrechters kunnen sleutel halen van de docentenkleedkamers in de kantine.

Wij maken in principe gebruik van kleedkamers 1, 2, 3 en 4. Dus de eerste teams gaan in kleedkamer 1 en 2 en de daaropvolgende in 3 en 4 enzovoort.

De sleutel van de kasten kan je ophalen in de kantine. In kast 1 vind je de tijdklok, snoeren en dergelijke. Ook de sleutel van kast 3 en 8 vind je in de bak van kast 1. In kast 3 en 8 liggen de spullen van JHC, daar kun je een wedstrijdbal pakken.

De tijdklok sluit je aan, let op de aansluiting zit hoog, en je doet de stekker erin. Verlengsnoer is ook aanwezig in kast 1.

De tafel en stoelen zet je neer, en ook de wisselbanken voor beide partijen worden neergezet. De wisselbanken moeten aan de kant van de klok.

De doelen staan op een verrijdbare kar en moeten goed vastgeschroefd worden in de vloer. De schroefknoppen hiervoor zitten op de kar. Na de laatste wedstrijd ook alles weer opruimen.

Voor de zaaldienst gelden dezelfde regels als voor de terreindienst, kom op tijd en wanneer je niet kan graag zelf een vervanger zoeken.

Zaaldienst, coaches, trainers enz. dienen sportschoenen te dragen op het veld. Dit betekent dus ook in de wisselzone. Anders schoenen uit!

Let erop dat wanneer er kinderen zijn niet de elektronische deuren te pas en te onpas gebruikt worden.

Er mag niet warmgelopen worden naast het veld , dit kan in de gang achter de tribune, of in de gang achter bij de kleedkamers. Ook ballen overgooien naast het veld is erg vervelend voor het team wat al aan het spelen is en is dus niet toegstaan.

De scheidsrechter krijgt 1 consumptie. De zaaldienst krijgt geen consumptie!

Nog even in het kort:

Zaaldienst:

– Doelen neerzetten (1e wedstrijd).

– Tafel, stoelen en tijdklok (staat in kast 1) neerzetten en aansluiten (1e wedstrijd). Leo Dijkstra is aanwezig om hierbij te helpen indien nodig.

– Banken neerzetten voor de teams.

– Tijdens wedstrijd stand (niet bij F-jeugd) en eventuele tijdstraffen bijhouden.

– Tafel, stoelen en tijdklok opruimen (in kast 1). (Laatste wedstrijd)

– Doelen opruimen. (Laatste wedstrijd, F-jeugd direct na de wedstrijd.)

Kantinedienst:

– Bemannen van de bar, bij de eerste wedstrijd vanaf half uur van te voren.

– Afwas wegwerken.

– Vuilniszakken vervangen indien nodig.

– Suiker en melk op de tafels bijvullen indien nodig.

– Alles netjes achterlaten na de laatste wedstrijd.