Nieuwe accomodatie 1969

AGENDA


Zat 22 juni   Schoolhandbal


Zat 29 juni   Schoolhandbal


Vrij    5 juli   Jeugdweekend 5-7 juli

NIEUWE ACCOMODATIE 1969In het voorjaar van 1967 waren er reeds besprekingen geweest over de kwestie "nieuw handbalveld" met de wethouder van Sportzaken de heet K.Muije. Zijn inspanningen, maar ook die van vele anderen, voor de realisering van het terrein zijn groot geweest.

De verwezenlijking van het nieuwe handbalveld kwam voor een belangrijk deel door eigen, vrijwillige inzet. Na een "scheiding" van acht jaar vormden de velden van J.V.C en J.H.C min of meer weer een complex.


Na de officiele opening kregen J.H.C 1 en tegenstander ZAP 1 de primeur, met het spelen van de eerste wedstrijd op het nieuwe veld.

De jaarlijkse algemene ledenvergadering werd altijd gezamelijk, J.V.C en J.H.C, gehouden bij cafe Prins Hendrik.In 1960 kwam hierin verandering en hield J.H.C voortaan haar eigen algemene ledenvergadering. Deze jaarlijkse vergadering vond tot 1968 plaats in de huiskamer van de familie Minnes. Na 1968 werd deze "happening" in de nieuwe J.V.C kantine gehouden, met bingo na (dat is een traditie want nog steeds wordt de jaarlijkse ledenvergadering afgesloten met een spelletje bingo.) In 1971 kreeg mevrouw Minnes-Hoornsman op de algemene ledenvergadering het ere-lidmaatschap aangeboden. Op deze vergadering hanteerde zij voor de laatste maal de voorzittershamer en sloot een periode van 27 jaar bestuurslid af.


In 1970, en jaar eerder, heeft echtgenoot Klaas Minnes, al het ere lidmaatschap gekregen na ongeveer twintigjarige bestuursperiode en drieentwintigjarige trainersschap. Een andere duizendpoot is Gre van Kempen-Dekker geweest. Zij was een van de "meiden" die in het voorjaar van 1944 zittende op het hekje bij het "klompenkerkje". In oktober 1953 kwam Gre daadwerkelijk in het J.H.C bestuur, waar zij in haar drieendertig jarige bestuursperiode met grote inzet het secretariaat verzorgde. In 1986 werd Gre als erelid benoemd.

Handbalvereniging JHC | 2016