Feiten in de geschiedenis

AGENDA


Zat 22 juni   Schoolhandbal


Zat 29 juni   Schoolhandbal


Vrij    5 juli   Jeugdweekend 5-7 juli

FEITEN IN DE GESCHIEDENISIn 1975 wordt er gesproken over de start van babypupillen (tegenwoordig de D-pupillen). Voorlopig werd er eerst getraind. Met de start van deze achtjarigen werd de minimum leeftijd om met handbal te beginnen opnieuw verlaagd.


Aan de competitie deden deze babypupillen, welke naam als snel veranderde in Welpen, voor het eerst mee in het seizoen 1977/1978. Een jaar later deden er zelfs drie teams mee aan de competitie. Welpen 1 en 2 werden beide kampioen zowel op het veld als in de zaal. Het derde team haalde de tweede plaats.


In 1986 werd op de Afdeling Vergadering besloten dat de Welpen met gemengde teams mochten spelen. Tevens werd de mogelijkheid geopend om reeds als zesjarige te handballen bij JHC. Dit waren babywelpen, tegenwoordig de mini's.


De winteraccomodatie was het lange tijd droevig gesteld. Begonnen werd met trainingen bij van Ammers (cafe Prins Hendrik) in de zaal achter het cafe, bij welke trainingen regelmatig een lamp sneuvelde. Later werd er getraind in de bollenschuur van Belle en Teeuwe, vervolgens in het gymzaaltje van de oude Margrietschool en daarna in het gymzaaltje van de huidige Margrietschool, het was woekeren met de ruimte. Een verbetering was de mogelijkheid om in de sporthal Trefpunt te trainen en de sportzaal op Noorderhaven. Ook is er op een gegeven moment voor een aantal trainingsuren uitgeweken naar de veel goedkopere bollenschuur van van der Meer. Helaas werd er van hoger hand een stokje voor gestoken en mocht daar geen gebruik meer van gemaakt worden. JHC speelde haar thuiswedstrijden in de zaalcompetie voor het merendeel in de sporthal Trefpunt.


De zaalcompetitie is in het seizoen 2007/2008 vanaf het Trefpunt verhuist naar de geheel nieuwe Sporthal Sport aan Zee.


Door de invoering van het zevenhandbal werden er geleidelijk aan ook steeds meer verharde velden aangelegd. Op 30 augustus 1978 was het grastijdperk voor JHC ten einde, voortaan konden bij thuiswedstrijden de handbalschoenen met noppen in de kast blijven want een verhard veld was toen ook voor onze handbalvereniging een feit.


In de jaren 80 werden er door de gemeente Den Helder plannen ontworpen voor een grote renovatie van het JVC/JHC complex. In 1985 werd er een bouwcommissie in het leven geroepen die de verbouwing moest coordineren. Ook nu weer heel veel zelfwerkzaamheid, het resultaat mocht er zijn. Een prachtige kantine, bestuurskamer, mooie kleedkamers een verhard handbalveld met dugouts, grote lichtmasten en rondom het veld reclameborden. De officiele opening vond plaats op 24 mei 1986 door de heer Brinkman, directeur van de Gemeentelijke Dienst Sport, Jeugd en Welzijn.


Tot op heden hebben wij nog steeds de beschikking over dit complex en wat de toekomstplannen zijn met een verhuizing is tot op heden niet bekend. Wel wordt er gesproken over een verhuizing naar de nieuwe wijk Julianadorp-Oost.Handbalvereniging JHC | 2016